O.C.G.A.

O.C.G.A. § 15-6-78 (2019)

Veterans not to be charged for recordation of discharge certificates

✓ O.C.G.A. (archive.org 2024 item): print volumes of 2004-2024, per-volume vintage; older volumes partly replaced by 2019 Release 73 text; no 2025 or 2026 Acts
Code text and O.C.G.A. statutory annotations on this page reflect the 2019 Official Code of Georgia Annotated (Public.Resource.Org Release 73, 2019-08-21; public domain per Georgia v. Public.Resource.Org, 2020). The Syfert case-law annotations in Notes of Decisions, below, are current.
Find cases: SyfertCases citing this section GA-LEGlegis.ga.gov (official) JustiaJustia CornellLII Search CasesGoogle Scholar

(a) All clerks of the superior courts are prohibited from charging any veteran a fee for recording his discharge certificate pursuant to Code Section 15-6-72.

(b) In all counties where the clerk of a superior court is exclusively on a fee basis, the clerk shall be paid the sum of $1.50 for each discharge certificate recorded by him. This sum is to be paid out of the county treasury by the proper county fiscal authority on the first day of each month, based on the number of discharge certificates filed and recorded by the clerk during the preceding month.

History

Ga. L. 1947, p. 1177, §§ 1, 3; Ga. L. 1953, Jan.-Feb. Sess., p. 32, § 1; Ga. L. 1968, p. 1201, § 1.

Annotations

OPINIONS OF THE ATTORNEY GENERAL Veteran liable for costs of certified copies. - County is authorized to pay only for the recording of the discharge; if the clerk issues any certified copies of the

recorded discharge to the veteran, the clerk is authorized to charge the usual fee for such service, payable by the veteran. 1948-49 Op. Att’y Gen. p. 423.